Szuvidolás

Szuvidolás

Szilva szuvidolás

2016. augusztus 02. - Szendrei Péter

Íme egy recept, hogy a ropogós szilvából hogyan készíthetjük el a család kedvenc csemegéjét.


Hozzávalók:

Felnegyedelt, kimagozott szilva
1 csésze víz
1 csésze cukor
fél csésze brandy

szuvidolas-szilva.jpg

Elkészítése:

1. Állítsuk be a Sous Vide készülékünket 82°C fokra (tipp: BonAir Sous Vide szuvidolás kellékek)

2. Egy kis lábosban forraljuk fel a vizet a cukorral gyakran kevergetve. Az így elkészült szirupot, húzzuk félre a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá az alkoholt és felhasználásig tegyük félre.

3. Tegyük a barack darabokat vákuumtasakba és öntsük rá a szirupot. Nagyon óvatosan vákuumozzuk a tasakot. Lehetőleg előzzük meg, hogy a folyadék a vákuum gépbe kerüljön. Ilyen esetekben az is megoldás lehet, hogy a megtöltött tasakot vizbemártva szorítjuk ki belőle a levegőt, majd azonnal lehegesztjük a tasak száját.

4. Helyezzük a tasakot 30-40 percre a 82°C fokosra melegített Sous Vide készülékbe.

5. A sous vide fürdőből kivéve azonnal hűtsük le hideg vagy jeges vízben.

6. Húzzuk le a héját, ha gondoljuk, de ez nem muszáj.

7. Tálaljuk fahéj fagylalttal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuvidolas.blog.hu/api/trackback/id/tr8512032885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása