Íme egy recept, hogy a ropogós szilvából hogyan készíthetjük el a család kedvenc csemegéjét.
Hozzávalók:
Felnegyedelt, kimagozott szilva
1 csésze víz
1 csésze cukor
fél csésze brandy
Elkészítése:
1. Állítsuk be a Sous Vide készülékünket 82°C fokra (tipp: BonAir Sous Vide szuvidolás kellékek)
2. Egy kis lábosban forraljuk fel a vizet a cukorral gyakran kevergetve. Az így elkészült szirupot, húzzuk félre a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá az alkoholt és felhasználásig tegyük félre.
3. Tegyük a barack darabokat vákuumtasakba és öntsük rá a szirupot. Nagyon óvatosan vákuumozzuk a tasakot. Lehetőleg előzzük meg, hogy a folyadék a vákuum gépbe kerüljön. Ilyen esetekben az is megoldás lehet, hogy a megtöltött tasakot vizbemártva szorítjuk ki belőle a levegőt, majd azonnal lehegesztjük a tasak száját.
4. Helyezzük a tasakot 30-40 percre a 82°C fokosra melegített Sous Vide készülékbe.
5. A sous vide fürdőből kivéve azonnal hűtsük le hideg vagy jeges vízben.
6. Húzzuk le a héját, ha gondoljuk, de ez nem muszáj.
7. Tálaljuk fahéj fagylalttal.